Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Lezárult az 50. tanév a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

2015. május 26.

Ötvenedik tanévéhez érkezett az idén a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola. Erről a napokban egy jubileumi tanévzáró hangverseny keretében emlékezett meg az intézmény.

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola kezdetektől kiemelt feladata az esztétikai nevelés, amely a pedagógiai hitvallás horizontja – fogalmazott Forrainé Kószó Györgyi iskolaigazgató, a jubileumi tanévzárón a BFMK-ban. Az intézmény fennállása óta kiemelkedő szerepet tölt be a hódmezővásárhelyi oktatásban, emelte ki megnyitó beszédében Almási István polgármester, aki hozzátette: ambiciózus diákok és elhivatott nevelőgárda nélkül mit sem érne az intézmény.

 

- A diákok és a tanári kar az intézmény szíve-lelke. Ez abban is megnyilvánul, hogy nem csak végzik munkájukat, teljesítik kötelességeiket, hanem rendszeresen kiemelkedő teljesítményükkel tesznek tanúbizonyságot a zene, a művészet és az oktatás melletti elköteleződésükről. Az iskola névadója Liszt Ferenc mondta: „Vezércsillagom az legyen, hogy Magyarország egykor büszkén mutathasson rám.”  Mi hódmezővásárhelyiek mindenképp büszkék lehetünk a Liszt iskola tanulóira és dolgozóira, hiszen szorgalmuk, kitartásuk és elhivatottságuk olyan érték, amely gazdagítja városunkat.– mondta Almási István polgármester.

 

A tanévzáró hangverseny is azt mutatta, rengeteg tehetséges fiatal van városunkban és a környező településeken. Mindezt egy teljes estés produkció bizonyította a közönség számára.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: