Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Suliváró programot tartottak a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

2015. augusztus 31.
Suliváró programot tartottak a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

Kézműves foglalkozásokkal, népi és ügyességi játékokkal ismerkedhettek a leendő elsős tanulók a mai Suliváró rendezvényen a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában. A program célja az volt, hogy a gyerek számára új társaik és tanítóik ne legyenek ismeretlenek a holnapi iskolakezdéskor.

Az első és az ötödik évfolyamosok számára suliváró programot tartott ma a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola. Az ötödikesek számára az alsó és a felső tagozat közötti átmenetet könnyítette meg csapatépítő játékokkal, tréningekkel a rendezvény. Az elsősök pedig leendő társaikkal és tanítóikkal ismerkedtek meg a kézműves foglalkozások során.

 

„Megismerkednek az iskola épületével, olyan helyiségekkel, amelyeket ők is használnak, megnézik, hogy hol az étkező. Megtanulják, egy nap alatt, az iskola rendtartásával kapcsolatban, ami rájuk vonatkozik. Mindenki kap egy kis jelzést, hogy ki melyik osztálynak a tagja, ezt állatfigurákkal próbálták a kollégák megkülönböztetni. Az ötödikesekkel zárul a program, hiszen hagyomány, hogy minden osztálynak van egy testvérosztálya, így az 1. a osztálynak az 5. a, az 1. b osztálynak az 5. b osztály lesz a testvérosztálya, amely a négy év alatt folyamatos kapcsolattartást jelent majd” – mondta Forrainé Kószó Györgyi igazgató.

Az iskolában két osztályban ötvenhat tanuló kezdi meg holnap a tanulmányait. Mindkét osztályban emelt szintű ének-zenei nevelés folyik majd, az egész napos nevelés keretében.

 

„Nagyon fontos, hogy a tanulásra időt szánunk, hiszen lényeges, hogy a gyerek az iskolában felkészüljön a következő nap, vagy következő hét eseményeire, a könyvtárban vagy az informatikai hálózat segítségével kutatásokat végezzen. Sok szakkörünk van. Kiemelném a kórusainkat, az irodalmi színpadot” – tette hozzá az igazgatónő.

Emellett a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolával való szoros együttműködés határozza meg a gyerekek délutánjait. A délutáni tanítás tehát nemcsak hátránykompenzációt jelent, hanem annak a lehetőségét is, hogy a tehetséges gyerekek egyéni fejlesztésben részesüljenek.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: