Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Becsengettek: Egyes iskolákban változásokkal indult a tanév

2015. szeptember 01.
Becsengettek: Egyes iskolákban változásokkal indult a tanév

Becsengettek Hódmezővásárhelyen és a környező településeken is a mai napon. Vannak iskolák azonban, ahol változásokkal indult a tanév. A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola csatlakozott az Erasmus-programhoz, Mártélyon pedig idén már a Varga Tamás Általános Iskola szárnyai alatt folyik az oktatás.

396 diák indult a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába ma reggel. Reggel nyolckor tanévnyitó ünnepség kezdődött, amelyen kiderült többek között, hogy ebben a tanévben minden héten más-más témával, projekthetek köré szerveződik majd az oktatás. Egy nyertes Erasmus-pályázatnak köszönhetően pedig két éven át hat országgal lesz nemzetközi kapcsolata a vásárhelyi intézménynek. A program lehetőséget biztosít a diákoknak a külföldi utazásra, tanulásra, egy másik ország kultúrájának megismerésére. Októberben érkezik majd a helyi iskolába az első külföldi delegáció.

Újdonság a tankerületben, hogy 2015. szeptember 1-jétől a Varga Tamás Általános Iskola tagintézményévé vált a mártélyi tanintézet, így ma közös szakmai koncepció mentén kezdődhetett a tanév. Három elsőssel összesen 22 diák alkotja a tanulók sorát.

 

„A tavalyi évhez hasonlóan szakköri foglalkozások, sportfoglalkozások és tánc szakkör is már jelentkezett nálam az egész napos iskola alapján, és együttműködve a hódmezővásárhelyi intézménnyel, biztos vagyok abban, hogy sikeres közös programokat is meg tudunk valósítani” – mondta Farkas Zsuzsanna igazgató.

Az iskolában az elsőtől a negyedik osztályig összevont tanítási órákon bővíthetik tudásukat a gyerekek.

 

„Olyan tanulásszervezési eljárásokra nyílik lehetőség, hogy differenciáltan, az egyéni fejlesztésekkel, ki-ki az évfolyamának megfelelő tananyagtartalmakat szerezheti meg” – tette hozzá Farkas Zsuzsanna.

A mártélyi tagintézményben két tanítónő teljes állásban, kettő pedig félállásban segíti idén a munkát.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: