Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Zenei hetet tartanak a Liszt Ferenc Iskolában

2015. szeptember 30.
Zenei hetet tartanak a Liszt Ferenc Iskolában

Közel ötven kisdiák énekelte egyszerre a Vásárhely kővel van kerítve című népdalt ma a kőfal árnyékában. A produkció a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola által szervezett a Zene világnapjához kapcsolódó, egy hetet felölelő programsorozathoz illeszkedett.

Az idei tanév újdonságot hozott a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola életében. Mostantól az év minden hónapjában egy alkalommal projekthetet szerveznek a gyerekeknek. Kezdésként pedig a Zene világnapja apropóján a muzsika köré szervezték a hét napjait. A program összeállításánál arra törekedtek az intézmény pedagógusai, hogy minden napnak legyen valami különlegessége. Éppen ezért a hét első napján, az intézmény udvarán a Vásárhely kővel van kerítve kezdetű népdalcsokor eléneklésével a gyerekek egymás kezét fogva jelképesen egy kőfalat alkottak. Kedden már 400 –an énekelték el a Zene az kell című dalt a sportcsarnokban, ma pedig a természetben folytatták a zenei hét programja.

 

 

-A mai napon úgy gondoltuk eljövünk egy kis delegációval a kőfalhoz. Ezt a kórusaink közül válogattuk össze, akik énekelik ugyan azt a vásárhelyi népdalcsokrot, amit Steiner Béla gyűjtésében ismernek a gyerekek. Holnap a népzenéé lesz a porond, ahol egy rendhagyó óra keretében hangszerekkel, népdalokkal ismerkednek a gyerekek. Iskolánkban korábban nem volt hagyománya népdalcsoportok működtetésének. A nemrégiben megalakult Kaláris Együttesünk alapítói is jelen lesznek majd ezen a rendhagyó órán. Ennek keretében megpróbálunk a népzenei hangszerek kínálatából is ízelítőt adni – mondta Forrainé Kószó Györgyi, az intézmény igazgatója.  

 

 

A zenei világnap és a zenei hét csúcspontja október másodikán lesz, amikor is a testvér osztályok egész napos zenei műsorral vendégelik meg egymást. 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: