Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Diákok Őszi Tárlata a Németh László Gimnáziumban

2015. október 05.
Diákok Őszi Tárlata a Németh László Gimnáziumban

Minden esztendőben az Őszi Hetek programsorozat nyitánya a Diákok Őszi Tárlata, amelyen dr. Kószó Péter alpolgármester köszöntötte az alkotókat és érdeklődőket. A Németh László Gimnáziumban Portré kategóriában kétszáz kiállított alkotást csodálhat meg a közönség. 

Az Őszi Tárlattal egy időben immáron 13. éve a város tehetséges diákjai is felvonultatják képzőművészeti alkotásaikat. A Diákok Őszi Tárlatának munkái évente külön tematika mentén készülnek. Idén a portré témaköre a fények, színek, tónusok alcímet kapta, amelyre több mint négyszáz pályamű érkezett be.

 

 

„Egy picit utaltunk arra, hogy sokkal színesebb technikákat, játékos megoldásokat is várunk, tehát nem pusztán a portré klasszikus megrajzolását” – mondta Zoltai Attila művésztanár.

 

 

A Diákok Őszi Tárlata kilépett a város határain túlra, hiszen például szegedi fiatalok is évről-évre megmérettetik magukat. A zsűri, amelynek tagja volt a Kossuth-díjas festőművész, Földi Péter is, kétszáz alkotást válogatott be a kiállított művek közé, amelyek közül 15-öt díjaztak. Egyikük a Németh László Gimnázium 12. évfolyamos tanulója, Varga Ildikó, aki tízéves kora óta rajzol, ám idén adott be először pályamunkát a tárlatra.

 

 

„Emma Watsont rajzoltam, egy híres amerikai színésznőt, nagyon izgultam, mert nehéz volt véleményem szerint megfogni a karakterét. A másik rajzom pedig egy híres Da Vinci rajz volt, a tanár úr ajánlotta, hogy ezt kellene megrajzolnom és én nagyon örültem a lehetőségnek, hogy felkért” – mondta Varga Ildikó.

 

 

A rendezvény egyik fontos célkitűzése, hogy nemcsak leendő alkotóként, hanem kultúraszerető közönségként is kedvet csináljon a fiataloknak az Őszi Tárlat megtekintéséhez, amire bizony nagy szükség van, hiszen egy friss felmérés szerint a város diáksága kevés ismerettel rendelkezik Vásárhely neves művészeiről, mondta beszédében dr. Kószó Péter alpolgármester.

 

 

Idén az első díjat a Németh László Gimnázium 10. évfolyamos tanulója, Goják Anna nyerte.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: