Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

M&M teljesítménytúra Mártélyon

2015. november 30.
M&M teljesítménytúra Mártélyon

Még mókás szelfiket is készítettek a hétvégi M&M teljesítménytúra résztvevői, holott az időjárás a legkevésbé sem kedvezett az eseménynek. A természet szerelmeseinek kedvét azonban az eső és a hideg szél sem befolyásolta: több mint negyvenen indultak neki a mártélyi terepnek. 

2012 óta szerveznek teljesítménytúrát Mártélyon. A vállalkozó kedvűek gyalogosan, futva, de akár kerékpárral is részt vehetnek az eseményen. Ugyan az eső és a hideg szél nem kedvezett a túrának, több mint negyvenen gyűltek össze, hogy a viszontagságos időjárást - és ezáltal saját korlátaikat is - legyűrjék.

 

„Ez az időjárás a rendezők számára is kihívás, mert bennünk van a félsz, hogy mennyien jönnek el, akik pedig eljöttek, azok számára is kihívás volt. Fel volt ázva a talaj, csúszós volt, néhol járhatatlan volt. Például az ártérben volt egy erdészház, amit meg kellett közelíteniük a túrázóknak, oda nagyon nehéz volt nekik bejutni, nem úszták meg szárazon” - mondta el Dezső Sándor szervező.

 

 

Ennek ellenére mindenki sikeresen, szintidőn belül teljesítette a távot, a kerékpárosok, a futók és a gyalogtúrások is. Sőt, ez utóbbiak még mókáztak is a túra közben, többen békás, méhecskés szelfit készítettek, de akadtak, akiknek sünit kellett megformázniuk. Merthogy ezek voltak a túrához kapcsolódó feladatok.

 

 

„A tanösvényen adtunk meg gps koordinátákat, meghatározott sorrendben, hogy senki se tévedjen el, és ezeken a pontokon kis műanyag dobozokat helyeztünk el.  A feladatok megoldását végül meg is kellett a túrázóknak formázniuk, azaz békás, méhecskés illetve sünisszelfit kellett készíteniük” – mondta el Kruzslicz Imre, aki szintén szervezőként vett részt az eseményen.

 

 

A mókázáson túl azonban komoly célja is volt ennek a gyalogtúrának. Bemutatták a szervezők a geocachingnél is alkalmazott gps alapján való tájékozódást, ugyanis elmondásuk szerint vannak már nagyon jó, okos telefonra is letölthető programok, amelyek használata bárhol, bármikor jól jöhet egy túránál. 

 


További képek »
© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: