Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

„Így tanulunk mi” című program a Liszt Ferenc iskolában

2015. december 10.
 „Így tanulunk mi” című program a Liszt Ferenc iskolában

Büszkén mutatták be ma délelőtt a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola elsősei régi óvónénijüknek, hogyan tudnak már írni, olvasni, számolni. A nyílt nap sokat jelent óvónőknek és diákoknak egyaránt, hiszen néhány hónap telt még csupán el azóta, hogy elbúcsúztak az óvódájuktól. 

Összesen 56 diák kezdte el az első osztályt szeptemberben a Liszt Ferenc Ének- zenei Általános Iskolában. Az „Így tanulunk mi” című program keretében tartott nyílt napon, büszkén mutatták meg régi óvónénijüknek, mit tanultak az elmúlt hónapokban iskolásként.A bemutató órákra a város összes óvodájába küldtek meghívót a szervezők, amelynek örültek az óvónők, és szép számmal meg is jelentek a délelőtt folyamán. 

 

 

„Ajándék számunkra az a kis gyerekcsapat, óvodáscsapat, akiket tőlük kapunk ajándékba szeptember legelején, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kedves viszontajándék, hogy láthatják, hogy a gyerekek az első négy hónap alatt milyen eredményeket érnek el.” – mondta el az iskola vezetője.

 

 

Ennek a nyílt napnak nem titkolt célja az iskola- óvoda átmenet segítése, ezenkívül szeretnék az óvónőknek megmutatni azt is: a tanárok igyekeznek hasonló módszertannal oktatni, fejleszteni a gyerekeket, mint tette azt az óvoda.

 

 

„Ezen a napon két foglalkozást láthatnak a kollégák a két első osztályunkban, mindkettő egy komplex foglalkoztást jelent, hisz minden tantárgy megjelenik. Illetve a mi iskolai profilunkhoz alkalmazkodva láthatják az ének- zenei nevelést is.” – ismertette Forrainé Kószó Gyöngyi.

 

 

A nyílt órákat követően egy közös megbeszélést tartottak a pedagógusok, ahol a szakmai problémák megvitatására is sor került. Legközelebb december 18-án Karácsonyi Hangversenyre várják az óvodapedagógusokat, majd jövő év elején, a kifejezetten óvodásoknak szóló az „Így énekelünk mi” című versenyre.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: