Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Idén is díjazta a tehetséges fiatalokat a vásárhelyi Rotary Club és Alapítványa a Ginkgo Sas Hotelben

2015. december 15.
Idén is díjazta a tehetséges fiatalokat a vásárhelyi Rotary Club és Alapítványa a Ginkgo Sas Hotelben

Tizenketten részesültek egyenként 50 ezer forintos ösztöndíjban. A jótékonysági szervezet továbbá a Magvető utcai óvoda látássérült gyermekeit is támogatta, akik elektromos nagyítónak örülhetnek. A Mezővári Óvoda pedig 100 ezer forint értékű felajánlásban részesült.

A hódmezővásárhelyi Rotary Club és Alapítványa évek óta az adventi időszakban rendezi meg adományozó ünnepségét. A jótékonysági szervezet ugyanis fontosnak tartja a tehetséges fiatalok támogatását, ezért idén is meghirdette pályázatát. A 24 induló közül végül 12-en részesültek 50 ezer forint értékű ösztöndíjban.

- A pályázat arról szól, hogy a hódmezővásárhelyi lakosú, kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkező, és más területen is jeleskedő fiatal diákokat támogatunk egyszeri ösztöndíjjal. Ez volt az apropója, és most erre kerül sor azzal a címmel, hogy a Rotary a gyerekekért, Rotary a tehetségekért- mondta Szabó Ágnes a Rotary Club soros elnöke.
Többek között támogatást kapott Hajagos Tóth Attila, a Corvin Mátyás Szakközépiskola tanulója is, aki tanulmányai mellett az irodalmat, illetve a színházat is nagyon fontosnak tartja, szívesen játszik, színdarabot ír és rendez. 2013-ban pedig megalapította a Tavasz hírnökei színtársulatot a Cseresnyés Kollégiumban. A csoport munkájából egy kis ízelítőt is kaphattak az ünnepség résztvevői a díjátadón.

- Nagyon örültem a díjnak, mert így legalább a kis csapatot is tudom segíteni majd, nagyobb előadásokhoz tudunk kellékeket és ruhákat venni. Ez számomra mindenképpen nagy segítség- mondta Hajagos Tóth Attila, a Corvin Mátyás szakközépiskola tanulója.


A Rotary Club és Alapítványa kibővítette a támogatottak körét. A szervezet tagjai ugyanis úgy döntöttek, hogy a Magvető utcai óvoda látássérült fiataljait egy elektromos nagyítóval lepik meg, a Mezővári Óvoda javára pedig 100 ezer forintot ajánlottak fel.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: