Online adás
2019. augusztus 21. Szerda - Sámuel napja van

Közös szavalás a Lisztben a Magyar Kultúra Napján

2016. január 22.
Közös szavalás a Lisztben a Magyar Kultúra Napján

Immár 4. alkalommal csatlakozott a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola az „Együtt Szaval a Nemzet” című kezdeményezéshez.Több mint 400 diák énekelte együtt a Himnuszt és a Nemzeti dal sorait a magyar kultúra napja alkalmából.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát, erre az eseményre emlékezve ünnepeljük január 22-én a magyar kultúra napját. Ezt a jeles napot kiemelt eseményként tartja számon a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola, mivel rendhagyó irodalom, ének és képzőművészeti órákon vehettek részt a hét folyamán a tanulók. A mai nap ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a diákok január 22-ére.

 

 

„Iskolánk immár negyedik alkalommal csatlakozott az „Együtt Szaval a Nemzet” kezdeményezéshez, mely során Jordán Tamás vezetésével, három verset szavaltunk el közösen. A Nemzeti dal, Szülőföldem szép határa és a Himnusz című verseket szavalták el a tanulók. A program kiegészült az iskolánk 7. évfolyamosainak az előadásával, melyben emlékműsorral készültek a nemzeti kultúra napjának a megünneplésére. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink minél közelebb kerüljenek a magyar kultúrához és ezáltal a magyarságtudatuk erősödjön.” – emelte ki Magyar Andrea, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola intézményvezető helyettese.

 

 

 

Az ünnepi műsorban a szavalatok és közös éneklés mellet, a magyar néptánc is helyet kapott ezzel is tisztelegve a magyar értékek, hagyományok, a magyar kultúra előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: