Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Showtime, showtánc! – így bálaztak a Corvin diákjai

2016. január 31.
Showtime, showtánc! – így bálaztak a Corvin diákjai

A keringő romantikus, lágy dallamait pimasz, akrobatikus show tánccal fűszerezve, meglepetésként tálalták a vendégeknek a Corvin Mátyás Szakképző Iskola diákjai  tegnap este a Fekete Sasban.  A soron következő szalagavató bál táncosai kitettek magukért, több, mint egy órás műsorral szórakoztatták a közönséget. 

Mint azt a hagyomány is diktálja, elsőként Hegedűs Zoltán alpolgármester, majd Oláh Attila tagintézmény vezető köszöntötték a diákokat és az egybegyűlteket a Corvin Mátyás Szakképző Iskola szalagavató bálján. Ezt követően a fiatalok apró ajándékokkal köszönték meg pedagógusaik eddigi áldozatos munkáját. Oláh Attila igazgató elmondta, nagyon jó érzés itt látni a felnőtt diákokat a Fekete Sas patinás épületében, bár ő szerencsésnek vallja magát, hiszen ez a bál az ő esetükben nem feltétlenül jelent búcsút, hiszen a diákok közül többen is másodszakmán vagy érettségin továbbra is az intézményben folytatják a tanulmányaikat.

 

Minden fiatal (és talán az idősebb) korosztálynak ismerős lehet az Alkonyat című romantikus film, melynek betétdalait is sokan dúdolják, hiszen a tinédzserek szerelmét aláfestő dallamok igen fülbemászóak. Ezek közül választottak zenét az angol és a bécsi keringő alá a Corvin Mátyás Szakképző Iskola diákjai is, melyeket elsöprő sikerrel táncoltak el. Összesen 54 pár lépett parkettre, közülük többen kettő, de volt, aki mindhárom produkcióban részt vett, de olyan diák is akadt, aki már korábban is táncolt szalagavató bálon. Tóth Boglárkának ez volt az első alkalom, így elmondása szerint nagyon izgult.

 

- Kezdetben nagyon féltem, hogy hogy fog menni, de a próbák végére teljesen összekovácsolódott a társaság, természetessé vált minden lépés. Ettől függetlenül azonban a hét órás tánc előtt nagyon vert még a szívem – mondta el immár megkönnyebbülve a diáklány.

 

Molnár Zsolt tánctanár a táncok kapcsán elmondta, mind a koreográfiát, mind a zenéket közösen választották ki, hiszen nagyon fontos az, hogy magukénak érezzék ezt az estét.

 

- Az angol és a bécsi keringő két klasszikus tánc, általában ez a szalagavató bálak kerete, a zenei stílus megbeszélés kérdése. Én igyekszem kooperatív lenni ebben, és meghallgatni az ő véleményüket, így egy közös zeneválasztással indult a munka, majd erre épült a koreográfia – mondta el Molnár Zsolt.

 

Ez a koreográfia pedig igen látványosra sikerült, még a nehezebb emelésektől, akrobatikus elemektől sem riadtak vissza a táncosok. A keringők romantikus, lágy dallamai után következett az igazi meglepetés, Liza Minnelli után szabadon, egy valódi show táncot láthatott a diákoktól a közönség. A hatás nem maradt el, óriási tapssal jutalmazták a Chicago című musical betétdalaira összeállított vicces koreográfiát.

 

Mint az már hagyomány, tizenegy órakor itt is ismétlés következett, addig pedig a Maraton Band szórakoztatta a közönséget. 

 

 


További képek »
© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: