Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Nagyszerűen szerepeltek az Eötvös diákjai a szellemi olimpiai vetélkedőn

2016. február 16.
Nagyszerűen szerepeltek az Eötvös diákjai a szellemi olimpiai vetélkedőn

Hatodik helyezést ért el az Eötvös József Szakképző Intézmény csapata a Magyar-Szlovák Szellemi Olimpia Vetélkedőt. A versenyen a résztvevőknek az Ötkarikás játékokkal kapcsolatos elméleti és történelmi kérdésekre kellett válaszolniuk.

Első alkalommal hirdette meg a Magyar és Szlovák Olimpiai Akadémia angol nyelven a nemzetközi Magyar-Szlovák Szellemi Olimpia Vetélkedőt. A megmérettetésen Hódmezővásárhelyt az Eötvös József Szakképző Intézmény csapata képviselte. A diákok hat héten át online felületen keresztül adtak számot az olimpiáról megtanult tudásukról.

 

 

„Az iskolánkban most sporttagozati képzés folyik. Ebből az okból is adódott, hogy ez aktuális számunkra. A diákok kiválasztása is ez alapján történt – sporttagozati képzésben lévő diákokból választottuk a legjobb tanulókat, illetve a legjobb angol nyelvű tanulókat, mert az egész verseny angol nyelven folyt, és ezért nem volt hátrány, ha valaki anyanyelvi szinten, vagy legalább középszinten tud angolul. Így esett erre a négy diákra a választás. Az online fordulók után bejutottunk az országos döntőbe.” – hangsúlyozta Sztanó Zsuzsanna felkészítő tanár.

 

 

A vetélkedő döntőjét Budapesten rendezték meg, ahol 6. helyezést értek el az Eötvös József Szakképző Intézmény diákjai: Károlyi Fanni, Jankelic Iván, Kovács Levente, Visnyei Dávid.

 

 

„Szerintem jól felkészültünk, szóval, annyira nem voltak nehezek a kérdések, bár volt olyan kérdés, amire nem annyira tudtuk a választ, de nem baj.”- osztotta meg élményét Károlyi Fanni.

 

 

A versenyzőnknek az olimpia kapcsán ismerniük kellett a szimbólumokat, az érmeket, a nevesebb sportolókat, valamint a legfontosabb eseményeket is.

 

 

„A versenyen, amikor valaki valamit nem tudott, akkor a másik tudta valamennyire segíteni. Végig biztattuk egymást, ha rontott valaki. Szóval nem törtünk meg.” – mondta el Kovács Levente

 

 

Sztanó Zsuzsanna felkészítő tanár elmondta, hogy jövőre is szeretnének elindulni a versenyen.

 

 

 

 

A verseny végeredménye:

 

1. Kölcsey Ferenc Gimnázium (Körmend)

 

2. Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium (Vác)

 

3. Nováky (Nyitranovák, Szlovákia) 

 

Az Eötvös Iskola diákjai a nemzetközi verseny 6. helyén végeztek.

 

A csapat tagjai: Károlyi Fanni 10.C, Jankelic Iván 10.C, Kovács Levente 10.C és Visnyei Dávid 11.C

 

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: