Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Telet űztek a Cseresnyés Kollégium diákjai

2016. február 18.
Telet űztek a Cseresnyés Kollégium diákjai

Félelmetes jelmezekkel, nagy hangzavarral, kiszebáb égetéssel igyekezték elűzni a telet a Cseresnyés Kollégium diákjai tegnap este. A már hagyománnyá vált farsangi mulatság főszereplői idén is a maszkarás fiatalok voltak, és S(z)alma Hayek, a szalmabábu. 

Bár a csinos színésznőről elnevezett – kevésbé csinos – szalmabábu élete nem volt túl hosszú, ám annál tartalmasabb, még az Oscar díjas színészek is megirigyelhették volna ezt a főszerepet, amit ő kapott a tegnapi farsangon. Mondhatni hősként távozott, hiszen önfeláldozásnak köszönhetően már nem sokáig kopog a tél Hódmezővásárhelyen. A zord időjárás elűzésének receptje – szalmabábu égetés, félelmet keltő jelmezesek, óriási hangzavar – a korábbi években is jól bevált már a Cseresnyés Kollégium tanulóinak, így idén sem maradhatott el.

 

 

„Az idén kifejezetten gazdagra kerekedett a műsor, a tanulók, közösségenként jelmezeket készítettek, majd jelmezfelvonulás volt, ezeket megszavaztuk, hogy melyik a legédesebb, legcukibb jelmez, és melyik a legsavanykásabb, legriasztóbb” – mesélte a farsangi mulatság kapcsán Szalkai László nevelőtanár.

 

 

A több mint harminc versenyző közül a legriasztóbb jelmez címét Farkas Béla Márk, a Corvin Mátyás Tagintézmény tanulója nyerte el, nem véletlenül. A fiatal az egyik kedvenc horrorfilmjének szereplőjét, a Texasi láncfűrészest jelenítette meg. Stábunk szerint némi Freddie Kruger beütéssel, és meglehetősen hatásosra sikerült.

 

 

„Nem volt annyira nehéz elkészíteni a jelmezt, igazából az egyik titka, hogy a piros szín az ruhafesték, ragasztóval, és ezzel a festékkel készült.” – mondta el a fiatal.

 

 

A jó hangulatú napot ízletes fánk vacsorával és diszkóval zárták. Természetesen ez utóbbit is, a lehető leghangosabban, hiszen a tél elűzéséhez elengedhetetlen a hangzavar. A szervezők szerint olyan jól sikerült a farsang, hogy a télnek már esze ágában sem lesz visszatérni. 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: