Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Tánckavalkád az Eötvös bálon

2016. február 21.
Tánckavalkád az Eötvös bálon

Bécsi- és angolkeringő, szamba, cha cha cha, palotás, csárdás, sőt, még rock and roll és twist is szerepelt az Eötvös József Székhelyintézmény diákjainak repertoárjában a tegnap esti szalagavató bálon. A nézők csak kapkodták a fejüket, egy pillanatra sem volt megállás, a fiatalok profikat megszégyenítő módon állították parkettre a legismertebb standard, latin és modern táncokat.

Ujjongó tapssal köszönték meg négy hónapos munkáját Földesi Gyula tánctanárnak az Eötvös József Székhelyintézmény diákjai. A szalagavató bál hét órás táncát követően a fiatalok felszabadultan álltak össze egy csoportkép erejéig, hiszen nagyszerűen sikerült, amit hónapokon át gyakoroltak, a standard és modern táncok közül szinte mindegyikből láthatott a közönség némi ízelítőt. Nem volt könnyű feladat ezt a pörgős koreográfiát bemutatni, a tánc előtti percekben még nagyon izgultak a diákok, akiket Dr. Kószó Péter alpolgármester köszöntött elsőként. A városatya arra figyelmeztette az érettségi előtt állókat, hogy sose feledkezzenek meg szüleikről, és arról, amit tőlük kaptak, hiszen ez a támogatás sok erőt adhat még nekik életük folyamán.

 

Ezt követően az intézmény vezetője, Orbán István megadta az engedélyt a nyitótáncra. Az igazgató stábunknak elmondta, összesen 80-an végeznek idén az iskolában, és 30 pár táncolt.

 

- Ez egy mindig egy különleges alkalom. Nagyon régi hagyomány már itt az iskolában, és a városban is, aminek azért is kell nagyon örülni, mert mostanában mindig, minden változik, és kellenek ilyen állandó, és jó dolgok, melyeknek pozitív üzenete van. Itt, ugye, amennyire látom, nem csak táncoltak a diákok, hanem valamennyire illemet is tanultak, ami azért ráfér a mai nemzedékre - mondta el a bál kapcsán az igazgató.

A táncot, és az ehhez kapcsolódó illemet, pedig ki más taníthatta volna meg hatásosabban a fiataloknak, mint a több évtizede ezzel foglalkozó Földesi Gyula. A diákok nagyon sok tánccal készültek, elsőként a palotás dallamaira mindannyian, egyesével bemutatkoztak, hiszen a tánctanár szerint ezt így illik, név szerint is megismerhette a táncosokat a közönség.

 

- A cél az volt, hogy minden pár, a terem minden szegletében táncoljon, így a szülők többször is láthatták gyermeküket. Ehhez kiválóan asszisztált a második tánc, az angolkeringő.  A harmadik tánc a hagyományos bécsi keringő volt, majd szambát táncoltak, ezt követte a cha cha és a cha cha cha. A repertoár végén az egyik legszebb magyar táncdalra csárdásoztak, majd meglepetésként visszatértünk a bécsi keringőre, ahol a diákok felkérték saját osztályfőnöküket – mesélte a táncok kapcsán Földesi Gyula.

 

A diákok végül profikat megszégyenítő módon álltak helyt a parketten, saját bevallásuk szerint nagyon izgultak, de igyekeztek minden lépést és koreográfiát tökéletesen előadni.

 

- Természetesen akadtak hibák, elrontott lépések, de remélhetőleg a közönség ebből semmit sem vett észre. Úgy gondoltuk, hogy ha eléggé magabiztosak vagyunk, akkor nem lehet baj. Szerintem nagyon jól sikerült -  mondta el a hét órás tánc után Rudolf Roland.

 

A fiatalok műsora azonban itt még nem ért véget, a 11 órás táncra külön meglepetésekkel készültek. Ekkor már a roc and roll, a twist, és a hagyományos, mulatós vette át a főszerepet. A talp alá valót hajnalig az emeleten a Coco Bongo zenekar, a földszinten Arany- Tóth Attila húzták.

 

 


További képek »
© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: