Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Nagyszerűen szerepelt a Hód Úszó Sportegyesület a Mimoza kupán

2016. február 22.
Nagyszerűen szerepelt a Hód Úszó Sportegyesület a Mimoza kupán

A 2016-os szezont egy külföldi versennyel és éremesővel nyitotta a Hód Úszó Sportegyesület. A vásárhelyi úszókon nem látszott meg az év eleji forma. Bár edzésből utaztak a versenyre, így is sikerült több egyéni csúcsot is megdönteniük a montenegrói 10 nemzet részvételével megrendezett Mimoza kupán.

A montenegrói rövidpályás pénzdíjas nyílt bajnokságon Montenegró, Koszovó, Bosznia, Albánia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Oroszország, Ausztria, Magyarország 32 klubja közel 1500 versenyzővel állt rajthoz.

 

 

A Hód Úszó Sportegyesület színeiben indult 7 versenyző összesen 26 érmet szerzett. A legeredményesebb Winkler Máté volt, aki 5 arany és 1 ezüstérmet gyűjtött össze, Kerecsen Gerle 3 aranyat és 2 ezüstöt; Miksi Richárd 3 aranyat, 2 bronzot; Rozanovic Ádám 2  aranyat, 1 ezüstöt; Maxim Inic 2 ezüstöt; Kendi Csaba 1 ezüstöt, 1 bronzot; Morotvanski Dániel 3 bronzot nyert.  A verseny pénzdíjas volt – amelyben a férfiak között első lett Miksi Richárd, a harmadik Rozanovic Ádám, a nők versenyében pedig Kerecsen Gerle második lett. Az éremtáblázatot a Hód Úszó SE nyerte.

 

 

„Összességében elégedett lehetek, a csapatszellemet kell kiemelnem, azt, hogy a gyerekek meghalnának egymásért. Jó a hangulat, nincs feszültség. Őszintén biztatjuk egymást, ami egy nagyon jó érzés magyar viszonylatban. Nem azért áll a gyerek a parton, hogy hátha a másik rosszul fog úszni - rosszabbul mint ő - hanem, hogy segítse a csapattársát. Egy öröm mindenki számára, ha valaki nagy eredményt ér el. Edzés közben is együtt szenvednek a gyerekek, együtt fáradnak el, és a siker is közös a végén – mondta Máté Hunor.

 

 

Bajusz Andrea és Máté Hunor edzőtársak a hozott eredmények alapján úgy érzik, jó irányba halad a felkészülés, ráadásul újabb tehetség csatlakozott a csapathoz nemrégiben. Rozanovic Ádám Pécsről igazolt Vásárhelyre, aki nagy erőssége lehet a csapatnak.

 

 

- Alkatilag, mentálisan nagyon tehetséges versenyző. Technikailag és edzettségben kellene helyre tenni a srácot és akkor hasznos tagja lenne a Hód- Úszó csapatának, akár már az áprilisban következő magyar bajnokságon is. Távlati célunk a válogatottság – tette hozzá Máté Hunor.

 

 

Legközelebb majd a február végi tavaszváró versenyen állnak rajthoz az egyesület versenyzői. 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: