Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Idén Nádra Kitti vehette át a Gyűrű-díjat

2016. március 08.
Idén Nádra Kitti vehette át a Gyűrű-díjat

Tizedik alkalommal adták át a Kenéz Heka Etelka által alapított Gyűrű-díjat. A fiatal tehetségek támogatására létrehozott elismerést idén Nádra Kitti vehette át a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Kenéz Heka Etelka férje, Kenéz Ernő híres operaénekes emlékére hozta létre az ének-zenei alapítványt, amely idén ünnepli 10 éves fennállását. A költőnő adakozókedvének köszönhetően mára már hagyománnyá vált, hogy minden évben egy hódmezővásárhelyi ifjú tehetség megkapja az alapítvány Gyűrű-díját.

 

 

„A célja tulajdonképpen az volt, hogy a vásárhelyi zeneiskolában tanuló ifjú tehetségeket megmutassa a közönségnek, és felhívja rájuk a figyelmet. A Gyűrű-díj ezért alapíttatott. Ez alatt az időszak alatt bizony nagyon sokan, tízen kaptak Gyűrű-díjat. Ezek közt vannak hivatásos énekművészek, operaénekes művész, az akkor még középiskolás tanuló. Aki jelen kapja, az színi növendékként tanul.” – mondta el Berei Erzsébet, a kuratórium elnöke.

 

 

Idén Nádra Kitti érdemelte ki az elismerést, aki 14 éves korától énekel komolyabban. Péczely Attila Zeneiskola volt tanulója, most a békéscsabai Jókai Színház növendéke.

 

 

„Nagyon nagy büszkeséggel és örömmel tölt el. Hiszen ez egy olyan díj, amit olyan diákok kapnak, akik úgymond elértek valamit, vagy olyan úton vannak, akik mindenféleképpen az énekléssel szeretnének foglalkozni tovább. Ez számomra nem csak egy díj, hanem biztatás, hogy igen is ezt csináljam, és ez csak előrébb visz.” – emelte ki Nádra Kitti, a 2016-os gyűrű-díjas.

 

 

A tegnapi koncerten fellépett a 2016-os gyűrű-díjas Nádra Kitti is, aki nem csak komolyzenei betéteket, hanem musical számokat is énekelt. A Kenéz Ernő és Kenéz Heka Etelka Ének-Zenei Alapítványt bárki támogathatja adományával. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: