Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Próbáld ki magad! vetélkedő a Fekete Sasban

2016. március 22.
Próbáld ki magad! vetélkedő a Fekete Sasban

55 csapat, közel 220 gyermek vett részt a Próbáld ki magad! vetélkedőn ma a Fekete Sas báltermében. Játékos és interaktív vetélkedőn keresztül ismerkedhetek meg a diákok a különböző szakmákkal.

Három évvel ezelőtt indította el a Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum a Próbáld ki magad! önismereti vetélkedőt. A hatodikos, hetedikes és nyolcadikos diákok életkornak megfelelően interaktív és játékos feladatok segítségével ismerkedtek meg a különböző szakmákkal, mint például a fodrászattal, cukrászattal, egészségüggyel is.

 

 

„Ha mindenki körülnéz a környezetében, akkor azt látja, hogy nem lennénk meg azok a szakmák és emberek nélkül, akik a mindennapjainkban ott vannak. Nagyon fontos, hogy a szakmákat, a szakképzést népszerűsítsük a mai diákok körében, hiszen fontos, amikor pályát választanak, akkor az egyéniségükhöz, keppességeikhez megtalálják azt a pályát, amin aztán majd elindulhatnak a nagybetűs élet felé.” – hangsúlyozta Kincses Tímea a HSZC igazgatóhelyettese.

 

 

A szervezők remélik, hogy a gyerekek ezzel a mai nappal egy pozitív élményt szereztek a szakmunkákról és a jövőben bátrabban választják a szakképzési intézményeket.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: