Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Első alkalommal rendezik meg Vásárhelyen a Szakmák Éjszakáját

2016. április 12.
Első alkalommal rendezik meg Vásárhelyen a Szakmák Éjszakáját

Pénteken rendezik meg a Szakmák Éjszakáját. Csongrád megyében négy városban lesznek programok, köztük Hódmezővásárhelyen is, amelyeken az egyes szakmák megismertetése áll a középpontban. A szervezők ingyenes buszjáratokkal gondoskodnak arról, hogy a nagyobb városok közelében lévő kistelepüléseken élők is eljussanak az éjszakai programok helyszíneire.

Április 15-én, pénteken este hat és tíz óra között első alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen a Szakmák Éjszakáját, amely a szakképzés népszerűsítését tűzte ki célul, olyan látványos tevékenységeket bemutatva, amelyek a szakmák belső világát tárják fel az érdeklődők előtt, összesen 68 programon keresztül.

 

 

„Nagyon kreatív programokkal készültek a kollégák, fantáziadús címeket adtak, érdemes elmenni és bepillantást nyerni” – mondta Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.

 

 

Hódmezővásárhelyen, három helyszínen, az Eötvös Tagintézmény az iskola épületében és a Balogh Imsi Sportcsarnokban, a Corvin a Kossuth téren és a Fekete Sas előtt, a Kalmár Tagintézmény pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton várja az általános és középiskolásokat, illetve a felnőttképzés iránt érdeklődőket, hogy a hagyományos beiskolázási programoktól különböző módon csalogassa az intézményekbe a tanulni vágyókat.

 

 

„Reményeink szerint a diákoknak felkelti az érdeklődését az itt bemutatott szakmai paletta, mind a szakács, mind a cukrász, mind az eladó szakmában is népszerűsítjük az iskolát. Legnagyobb bemutatónk a Choco Hands, az Acapella Cukrászda, valamint a szabadtéri grillezés, gyümölcsnyárs készítés, gyümölcs és zöldségfaragás, a pincérverseny. Úgy gondoljuk, hogy ezek azok a látványos bemutatók, interaktív programok, amelyek a diákoknak kedvet csinálhatnak, hogy hozzánk jöjjenek tanulni” – mondta Oláh Attila, a Corvin Mátyás Szakképző Iskola megbízott igazgatója.

 

 

A képzésekhez kapcsolódó programok interaktívak, amelyekbe az érdeklődők be is kapcsolódhatnak, a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában többek között a kiváló eredményekkel büszkélkedő fodrászképzés is bemutatkozik majd az érdeklődőknek a kvízjátékokkal és vetélkedőkkel tűzdelt bemutatókon.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: