Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Székelykeresztúrról érkeztek diákok Vásárhelyre

2016. április 22.
Székelykeresztúrról érkeztek diákok Vásárhelyre

Határtalanul futballoztak a vásárhelyi eötvösösök és a székelykeresztúri líceum diákjai, a mérkőzés kapcsán a rendezvényszervezésben is tapasztalatokat szereztek és egymást is jobban megismerhették.

A közgazdász-kereskedő, illetve a sportosztályos tanulók a Határtalanul program keretében tegnap egy futballmérkőzést szerveztek meg az Eötvös József Szakképző Iskola és a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum közös projektjeként. A programban résztvevő 23 erdélyi diák a héten vendégeskedik a városban. A látogatást a vásárhelyiek május közepén viszonozzák majd.

 

 

„Ezt a mérkőzést szervezték meg, ehhez kapcsolódóan viszont a rendezvényszervezés független a futballtól. Délután Szegedre mennek és ott a kajak-kenusokkal fognak eszmét cserélni, ebben a pályázatban van helye a kikapcsolódásnak is, úgyhogy a Mórahalmi Gyógyfürdőt választották, így oda mennek majd” – mondta Orbán István igazgató.

 

 

A hasonló képzéseknek köszönhetően az erdélyi Zeyk Domokos Technológiai Líceummal hosszú évek óta ápol jó kapcsolatot a vásárhelyi Eötvös, így évről évre újabb és újabb diákok csodálkoznak rá arra, hogy határokon innen és túl élni, talán nem is olyan nagy különbség, mint ahogy azt először gondolták.

 

 

„Nekem nem voltak olyan nagy különbségek, amiket észrevehettem. Szerintem ugyanolyanok mit mi, nincsenek nagy különbségek közöttünk. Ők is magyarok, és ugyanúgy tekintünk rájuk, mintha ők is itt élnének” - mondta a vásárhelyi Bábi Zalán, az Eötvös József Sportgimnázium 12/C osztályos diákja.

 

 

„Szerintem a viselkedés egy kicsit más, és nagyon szokatlan az ö-zés is, mi e-vel beszélünk” – tette hozzá Lévai Gábor, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum, 12. évfolyamos, közgazdaság szakos diákja.

 

 

„A legérdekesebb a meccsen az, hogy a határon túli gyerekek és a magyarországi gyerekek együtt játszanak, és ezzel is egy kicsit megszűnnek a határok” – összegezte Bacsó Ilona tanár, a projekt felelőse.

 

 

A Határtalanul program találkozott az intézmény hagyományos iskolanapjával, ahol székely termet rendeztek be a vendégek tiszteletére, illetve fellépett az Eötvösös Tehetségek Délutánján a Zeyk Domokos Technológiai Líceum egyik diákja is.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: