Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Őket díjazták az Eötvösben

2016. május 02.
Őket díjazták az Eötvösben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskolájának a 2015/2016-os tanévben EÖTVÖS-DÍJAS tanulója CSAPÓ DÓRA 13.B osztályos tanuló lett.

Dóri a 9—11. évfolyamon mindig kitűnő tanuló volt, most a 13. évfolyamon 4,92 lett a tanulmányi átlaga. Magatartása és szorgalma végig példás volt. A 2012/2013-as tanév óta osztályának osztálytitkára, tagja iskolánk Diákönkormányzatának.

Tanulmányi versenyeken elért eredményei:

- Ismerd meg Vásárhelyt vetélkedőn 2013-ban 6., 2014-ben 10. helyezést értek el társával.

-  Kertész leszek vetélkedőn (2012/13.) csapatával 2. helyezést értek el.

- A Kitaibel Pál Biológiai Tanulmányi Versenyen (2012/13.) kategóriájában megyei 1. helyezett lett, az országos döntőben pedig 5. helyezést ért el.

- Erzsébet Történelmi Vetélkedő csapatversenyen 3-szor is képviselték iskolánkat.

-  A GloriaVectis országos történelmi vetélkedőn iskolánkat képviselő csapat tagja volt.

-  Bejutott a Zrínyi Ilona Matematika verseny megyei fordulójára.

-  A Sziporka Országos Matematikai Versenyen országos 8. helyezést ért el.

Sportversenyeken elért eredményei:

- A 2012/13-as és 2013/14-es tanévben aHalmay úszógálán csapatversenyben 3.

- A 2014/15-ös tanévben az I. Gyurta Dániel Úszógálán csapatversenyben 1. helyezést értek el.

 

Végzős koráig aktív és hasznos tagja volt a Péczeli Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény dráma-tánc tagozatának. Évente több fellépésen vett részt: iskolánk karácsonyi ünnepségén, a Gregus Esten és az Eötvösös Tehetségek Délutánján, valamint a Péczeli Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gálaestjén.

 

Rövidtávú tervei között szerepel angol nyelvből középszintű nyelvvizsgát tenni.

 

Dóri szerény, kedves, segítőkész és kitartó. Jó szervező, sok ötlettel járul hozzá ahhoz, hogy színesebbé tegye iskolánk közösségi életét, osztálytársainak gyakran segít a tanulásban, tanáraival szemben előzékeny udvarias. Az osztályközösség aktív tagja. Osztálytársai szeretik, becsülik példamutató egyéniségét.

 

Családi környezete: Szülei két testvérével együtt maximális odafigyeléssel, szeretetteljesen nevelik. A tanulás és az iskolán kívüli vállalásai mellett gyakran segít szüleinek és nagyszüleinek a háztartásban és a kerti munkában. A szülők együttműködőek, gyermekeik tanulmányi előmenetelét maximálisan segítik és támogatják.

 

2013 júniusában a HISZK diákjai közül egyedüliként kapott meghívást a Csongrád Megyei ÁMK ünnepélyes rendezvényén való részvételre, melyen kiemelkedő teljesítményéért elismerték, jutalmazták. Kiváló tanulmányi- és versenyeredményei, valamint kulturális és közösségi tevékenysége elismeréseként 3-szor (2013, 2014, 2015) nyerte el Hódmezővásárhely Rotary-díját. Ugyan ezekben az években lett iskolánk Évfolyamelső Díjasa is. Érettségi után egészségügyi területen kívánja folytatni tanulmányait.

 

 

Képiró Ágnes osztályfőnök terjesztette fel Dórit az Eötvös-díjra.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: