Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Közel hétszáz diák ballagott el a hétvégén Vásárhelyen

2016. május 02.
Közel hétszáz diák ballagott el a hétvégén Vásárhelyen

Közel hétszáz diák vett búcsút hétvégén a középiskolájától. A ballagási ünnepségek a hagyományokhoz hűen virágátadással kezdődtek mind a hat vásárhelyi középiskolában, majd énekelve sétálták körbe szeretett alma materüket a végzős tanulók. 

A sort a Corvin Mátyás Szakképző Iskola kezdte, pénteken délután a Fekete Sas báltermében búcsúztatták el a végzős diákokat. Az intézmény vezetője, Oláh Attila elsőként a diákok szüleihez, majd a végzős tanulókhoz intézett szavaiban kiemelte, részesévé váltak az iskola kulturális- és sportéletének, miközben gyerekekből fiatal felnőtté váltak.

 

 

„Úgy gondolom, hogy az iskolaközösség, a Corvinhoz való tartozás érzése meghatározó volt számotokra. Hiszen az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azok, amelyekre emlékezünk” –hangsúlyozta beszédében Oláh Attila.

 

 

A ballagások sorában szombaton reggel a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola volt a következő. A virágátadásokat követően pontban kilenc órakor felcsendült a himnusz, majd a ballagó nyolc osztály egymást követően végigjárta az iskola épületét.

 

 

Ugyanebben az időpontban búcsúztak a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola végzős diákjaitól is tanáraik. Nagy Zsuzsanna, az intézmény vezetője beszédében elmondta, a ballagás mindannyiuk életében mérföldkő, méltó alkalom az ünneplésre, melynek során a család és az iskola együtt ünnepel. A diákokat emlékeztette az együtt töltött négy évre, amely során nem csak a kötelező tananyagot sajátíthatták el, de sokat tanulhattak emberségből, türelemből és megértésből is.

 

 

A ballagási ünnepségekben a szakképző iskolák sorát az Eötvös József Szakképző Iskola zárta. Orbán István intézményvezető elmondása szerint felemás érzés elköszönni a fiataloktól.

 

 

A virágátadások alatt már itt is az egyre növekvő izgalom volt az uralkodó, majd az utolsó csengőszót követően elindultak a diákok, hogy egy közös sétát tegyenek szeretett iskolájukban.

 

 

A ballagások sorát a város két gimnáziuma zárta. A Németh László Gimnáziumban három osztályból 78 diák búcsúzott az alma matertől, és Árva László igazgató elmondása szerint sokan közülük 12- 13 éve voltak az intézmény tanulói.

 

 

„Akiket az ember látott felbaktatni a rampán az anyukája kíséretében hét éves korában, és most pedig férfiként és nőként majd ballag utánam, az átalakulásnak egy olyan csodája, amit nagyon nagy adománya a sorsnak, hogy megérhetünk” – mondta el Árva László

 

 

Bartha Zsófia is egy ezek közül a diákok közül, ő 12 évvel ezelőtt lépett be először az iskola kapuján, a gimnáziumi évek alatt média szakon tanult.

 

 

„Nagyon megható itt lenni most, az elmúlt 12 év emléke egy perc alatt lepergett a szemem előtt. Nincsenek szavak erre olyan jó érzés. Úgy érzem, hogy felnőtté váltam, valami új kezdődik el, valami ismeretlen, úgyhogy pozitívan tekintek a jövőbe” – mesélte el érzései kapcsán Bartha Zsófia.

 

 

A sort a Bethlen Gábor Református Gimnázium ballagása zárta, ahol a fiatalok szintén körbe sétálták szeretett iskolájukat. Ombódi Szintia és Kovács Emese szerint a nap legnehezebb része az utolsó osztályfőnöki óra volt.

 

 

„Ott ugye az előző osztályfőnökünkről is beszéltünk, nehéz. Így visszagondolva a régi emlékekre, nehéz. De túl kell lenni ezen is, úgy gondolom – mondta el Ombódi Szintia, majd tőle Kovács Emese vette át a szót, aki hangsúlyozta, nagyon furcsa érzés számára a ballagás, hiszen az elmúlt években látták, hogy mások állnak ott, mások vonulnak, és most pedig ők vannak soron, szerinte ez egészen különleges érzés.

 

 

A vonulást követően a diákok részt vettek a középiskolás életük utolsó istentiszteletén, ahol Bán Csaba Református lelkész és Kádár Péter igazgató búcsúztatta őket. Az intézményvezető hangsúlyozta, az élet nem csak a boldog pillanatokról szól, hanem a kudarcokról is, ám az utat mindig folytatni kell. 


További képek »
© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: