Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Hagyományőrző vásári forgataggal zárult le a Határtalanul program a Corvin Mátyás Szakképző Iskolában

2016. május 13.
Hagyományőrző vásári forgataggal zárult le a Határtalanul program a Corvin Mátyás Szakképző Iskolában

A határon túli kirándulás során rengeteg élménnyel gazdagodtak a tanulók és szoros barátságokat is kötöttek.

A Corvin Mátyás Szakképző Iskola idén is elnyerte a Határtalanul pályázatot, melynek köszönhetően székelyudvarhelyi diákokat láttak vendégül Vásárhelyen. A program ünnepélyes hagyományőrző vásárral zárult.„Ma ezen a zárórendezvényen megpróbáltunk egy kis összefoglalót adni az eddigiekből. Vásárhelyi mesterembereket hívtunk, akik kiállítanak a vásár keretében, illetve az itt tanulók munkáiból is láthatnak egy kis ízelítőt a vendégek.” – hangsúlyozta Szani Marianna, a pályázat felelőse.


A tegnapi ünnepség fényét a Kankalin néptánccsoport műsora is emelte. A székelyudvarhelyi Bányai János Szakképző Iskola diákjai először jártak Vásárhelyen.„A Határtalanul pályázat egy kincs számunkra. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy diákokat hozzunk el, mivel nálunk, Erdélyben nem sok diák tudja azt megengedni, hogy akár a családjával, vagy akár egyénileg átjöjjön Magyarországra, és betekintsen az itteni életbe. Valószínű, hogy az itteni gyerekeknek is egy segítség ahhoz, hogy átjöjjenek és megtekintsék, hogy mi van Székelyföldön.” – emelte ki Gagyi József, a Bányai János Szakközépiskola igazgatóhelyettese.


Az itt töltött idő alatt a Székelyudvarhelyiek megismerték Vásárhelyt és ellátogattak Szegedre, Ópusztaszerre és Mártélyra.„ Nekem leginkább a Csillag ösvény tetszett, ami nagyon élménydús volt, ez nevezhető egy csapatépítő tréningnek is, mivel sokkal jobban összekovácsolódott a csapat, és ez tetszett a legjobban.” – emelte ki a székelyudvarhelyi Buzogány Brigitta Tímea.


Az ünnepség mellett még több élménybeszámolóval fog lezárulni a projekt.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: