Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

Bringalovagok Kerékpáros Verseny a belvárosban

2016. június 06.
Bringalovagok Kerékpáros Verseny a belvárosban

Az esős időjárás nem kímélte a bringalovagokat a hétvégén, a csúszós pálya sokuknak feladta a leckét. Ennek ellenére lelkesen álltak rajthoz vasárnap délelőtt a kerékpáros verseny résztvevői a belvárosban. 

A „Bringalovagok” versenyt idén is azzal a céllal rendezték meg, hogy a nevezési díjakból befolyó összeggel a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványt támogassák a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub tagjai. Bár a heves esőzés megnehezítette a versenyzők dolgát, a csúszós terepen meglehetősen nehéz volt a pályán tartani a kerékpárokat – ám az indulók nem adták fel, egy-egy esést követően is folytatták a versenyt. A pálya mindenkinek ugyanaz volt, egy 750 méteres aszfaltos terület, szlalom résszel és gyors szakaszokkal, ezt kellett teljesíteniük a hobbi és a sportkategóriában indulóknak is.

 

 

„Ez egy teljesen városi pálya, mountain bike-al megyünk rajta, mert vannak szintkülönbségek, lépcsők és egyéb akadályok. A mostani időjárás viszontagságai ezt egy kicsit megnehezítik, mert nagyon, nagyon mohás, zuzmós a terület és nagyon csúszik. De egyébként aszfaltos végig, tehát műköves, vagy aszfaltos területen mennek, ha fölszárad, akkor nagyon gyors pályák lesznek.” – emelte ki Kruzslicz Imre szervező.

 

 

A rendezvény idén egy különleges túrával egészült ki, aminek a Geo Portya Selfie nevet adták. Ennek a lényege az volt, hogy GPS koordinátákkal meghatározták a város nevezetességeit, például szobrokat, épületeket. Ezeket kellett megtalálniuk a versenyzőknek, és itt kellett magukról egy selfie-t készíteni a nevezetességgel a háttérben.

 

 

A legjobb versenyzőket értékes díjak várták, így érdemes volt küzdeni, még esőben is. Többek között vásárlási utalványt, strandbelépőt, kulacsokat, hátizsákokat kaptak azok, akik a leggyorsabban és legeredményesebben teljesítették a pályát. Díjakat több kategóriában is osztottak, a hobbi kategóriában Csányi Szabolcs, Balog Gergő, Balázs Armand Tibor bizonyultak a leggyorsabbnak, a sport kategóriában pedig Deli Zoltán, Török Ince és Szabó Róbert végeztek az élen. 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: