Online adás
2019. október 14. Hétfő - Helén napja van

Hat napos programot rendez a Németh László Tudományos Önképző Kör

2013. június 20.
Hat napos programot rendez a Németh László Tudományos Önképző Kör

A Németh László Gimnázium Természettudományos Önképző Köre, vagy ahogyan a diákok ismerik, a TÖK idén először nyári tábort szervez a Bodnár Bertalan Természet- Környezetvédelmi Oktatóközpontban. A hat napos program jó lehetőséget teremet arra, hogy az érdeklődők alaposabban elmélyüljenek a természettudományok világában.

Szinte alig kezdődött el a szünidő, egyes fiatalok tudásszomja máris kiolthatatlan. A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában az egyik diák és tanára ma délután is egy természettudományi előadáson dolgozott. Az intézményben két éve működik a Természettudományos Önképző Kör, de az első nyári tábort a jövő héten, Mártélyon rendezik meg. A kör tagjai a tanév során 25 speciális témában mélyültek el, a tábor kiváló lehetőséget jelent számukra és minden érdeklődőnek, hogy alaposabban megismerjék a természettudományok világát.

 

 

- 30 előadást tervezünk, melyeket 18 tudós és 17 diák tartanak. A TÖK szellemiségének megfelelően tehát szakemberek és tanulók egymást felváltva vesznek részt a programokban. A szakmai előadásokon kívül egyéb más tevékenységre is sor kerül, hiszen lesz kémiai kísérlet a szabadban, vagy esti csillagászkodás, ahogyan különböző vetélkedők is színesítik a tábort. Ez egy nagyon tömény, öt napos természettudományos bomba lesz - mondta Szittyai István a Németh László Természettudományos Önképző Kör főpartrónusa.

 

Az önképző kör nyári tábora jövő kedden kezdődik és szombat délutánig tart, de a TÖK néhány tagja vasárnap még egy kenutúrán is részt vesz. Az érdeklődők bármikor bekapcsolódhatnak az előadássorozatba.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: