Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Online is elérhető a VTV műsora!

2016. július 15.
Online is elérhető a VTV műsora!

Hétfőtől interneten is követhető a Vásárhelyi Televízió műsora, így könnyedén, a világ bármely részéről elérhető adásunk. Ugyan jövőhéttől leállás következik a VTV-ben, de ennek ellenére nálunk a nyári időszakban is mindenki megtalálhatja a megfelelő szórakozást. 

Nézőink már az Ifjúsági Úszó Európa-bajnokság ideje alatt is tapasztalhatták, hogy az előfutamokat, valamint a döntőt is a Vásárhelyi Televízió hivatalos weboldala, a vasarhelyitv.hu, online élő adásban folyamatosan közvetítette. A csatorna számára ez hozta a lehetőséget, hogy a már működő rendszert hosszútávon alkalmazza, így azóta a Vásárhelyi Televízió műsora interneten elérhető a nap minden percében.

 

 

- Ez már régi adósága volt a Vásárhelyi Televíziónak. Több Vásárhelyről elszármazott néző külföldről is, Budapestről is folyamatosan írt leveleket annak érdekében, hogy szeretné nézni a VTV adásait. Most már úgy gondolom ez a földrajzi távolság áthidalható, mivel az online adással az interneten keresztül műsorainkat 0-24 óráig bárki tudja követni – mondta Rókus Ákos,a Vásárhelyi Televízió ügyvezető igazgatója. 

 

 

A technikai lehetőség megteremtése a város összefogását bizonyítja, mivel helyi cégek szponzorálása nagyban hozzájárult a közel félmillió forintos technikai fejlesztéshez. Három támogató is a kezdeményezés mögé állt, ami lehetővé tette azt az eszközbeszerzést, ami az élő adás feltételét jelentette. Ehhez egy külön szervert kellett beszerezni, amelyet korábban tesztüzemben próbált televíziónk, majd az úszó Eb bizonyította, a rendszer felkészült a hosszútávú közvetítésre, így ettől a héttől interneten is elérhető adásunk.

 

 

- A vasarhelyitv.hu menüsorában az online adásra kattintva válik elérhetővé az az aloldal, ahol a 24 órás VTV műsort lehet nézni.

 

 

A jövőhéttől újabb – bár ideiglenes - változás várható a televízió életében. Rövid időre átalakul a műsorrend, mivel néhány hetes nyári leállás következik a VTV-ben.

 

 

 

- Jövőhéttől a Vásárhelyi Televízió műsorstruktúrája annyiban változik, hogy a következő három hétben a szokásos nyári leállás ideje alatt szerkesztett híradóval nem találkozhatnak a nézők. Műsorfolyam ugyanúgy lesz, csak ebben az időszakban koncerteket, magazinokat, egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokat, valamint kiváló, klasszikus magyar filmeket nézhetnek meg – tette hozzá Rókus Ákos.

 

 

Érdemes lesz akár a tévén, akár az online adáson keresztül követni műsorainkat a nyári időszakban is, mivel az elkövetkezendő három hétben látható lesz nálunk többek között a Szamárköhögés című film vagy a Szerelem első vérig, illetve a Falfúró. A vetítés időpontjairól a képújságban, a vasarhelyitv.hu-n és az ismert információs és műsorújságokon keresztül lehet tájékozódni. Augusztus 8-a hétfő lesz az első nap, amikor újra híradóval jelentkezik a Vásárhelyi Televízió.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: