Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

Iskolai versenyek Vásárhelyen

2014. április 16.
Iskolai versenyek Vásárhelyen

Több versenyt is rendeztek az elmúlt napokban Hódmezővásárhelyen. A Német László Gimnázium, Általános Iskola évek óta megrendezi közkedveltnek számító német versenyét. Az idei megmérettetésre közel kétszáz diák érkezett, de a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány ping-pong bajnokságot is tartott nemrégiben a város fiataljainak.

A szervezők szerint a német nyelv egyre jobban háttérbe szorul az angol mögött, az intézmény vezetése ezért is örült a közel kétszáz fős nevezőnek. A német szövegértési versenyre a város iskolái mellett Szegedről, Mindszentről, Földeákról és Békéssámsonról is érkeztek nevezők. A megmérettetésen 5-6., 7-8., 9-10., és 11-es osztályos tanulók vettek részt. Az eredmények jövő héten derülnek majd ki.

 

Egy négy héten át tartó ping-pong bajnokság első csoportmérkőzéseire várta a helyi fiatalokat a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány. Egy korábban elnyert pályázat segítségével immár hónapok óta egészségjavító programsorozat valósul meg a városban. Ennek fontos részét képezik a mozgásra ösztönző programok. Az elsősorban általános és középiskolásoknak szóló rendezvények és foglalkozások helyszínéül a Bethlen Gábor Református Gimnázium szolgál. Négy hétvégén keresztül ping-pong bajnokságot rendeznek. A sorozat végén a legjobbak különböző ajándékokra számíthatnak, de a szervezők szerint a legnagyobb jutalom maga a mozgás és a jó hangulat.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: