Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

Bodnár Bertalan Teljesítménytúra és Maraton

2016. szeptember 06.
Bodnár Bertalan Teljesítménytúra és Maraton

Jótékonysági céllal rendezték meg az idei Bodnár Bertalan Teljesítménytúrát és Maratont a hétvégén. A mártélyi megmérettetés nevezési díjait és támogatói adományait a szervező vásárhelyi önkormányzat és a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány javára ajánlotta fel.

Gyaloglás, kerékpározás és futás kategóriában rendezték meg idén 6. alkalommal a Bodnár-túrát. A megmérettetésre Csongrád és Békés megyéből, Budapestről, de még a Dunántúlról is érkeztek versenyzők.

 

A családi kalandtúrán ügyességi feladatokkal kellett megküzdeniük a résztvevőknek, az Ifjúsági Tábortól egészen a strand területéig húzódó távon. A séta kedvelői ezen kívül egy természetismereti és élménytúrán is részt vehettek, ahol a tájvédelmi körzet szépségeit ismerhették meg, amely egy csónakkirándulással is kiegészült.

 

„A futóversenyzőknél van három táv: a 7 kilométeres rövidtáv, a 14 kilométeres középtáv és a 21 kilométeres hosszútáv. A kerékpáros túrázók 18-20 kilométeres távot fognak megtenni, Körtvélyes felé kerülnek egy jót, túravezetőkkel, ők a tájvédelmi körzet érdekességeit fogják bemutatni a túrázóknak” –mondta Kruzslicz Imre, a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub egyik aktivistája.

 

A lassabb tempó kedvelői mellett a kerékpáros versenyzőkre is gondoltak a szervezők, ők 19, 35, és egy 52 kilométeres távon teljesíthettek legjobb tudásuk szerint.

 

A megmérettetésen az előnevezőkkel együtt csaknem négyszázan indultak el a legváltozatosabb korosztályokból. Kalocsa Ferencné Szegedről érkezett, és néhány évvel ezelőtti nyugdíjazásáig egyáltalán nem sportolt, most a 35 kilométeres távon tette próbára magát.

 

„Kíváncsi vagyok, hogy végig bírom-e csinálni. A fiam ajánlotta és máskor is szoktam biciklizni, ezért úgy döntöttem, kipróbálom magam, hátha sikerül” – mondta Kalocsa Ferencné.

 

„Félmaraton távon indulok és a terepfutásfutásban az a lényeg, hogy az ember ne essen el saját magában és a tereptárgyakban és hogy a napsütéses szakaszokon ne égjen porrá” – fogalmazta meg humorizálva a rá váró nehézségeket Kiss Gábor.

 

A nevezési díjas verseny bevételét, illetve a rendezvény támogatóinak adományait a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványnak ajánlották fel a szervezők.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: