Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Fiatal tehetségek és sztárvendégek is felléptek a H-Faktoron

2016. szeptember 29.
Fiatal tehetségek és sztárvendégek is felléptek a H-Faktoron

Az idén is megrendezték a H-Faktort, vagyis a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tehetségkutató vetélkedőjét. A 25 fellépő többek között Koncz Zsuzsa, Radics Gigi, Dér Heni, vagy éppen a Fresh dalaiból énekelt, de hallhatott a közönség citerán előadott muzsikát, valamint akrobatikus rock and roll és népitánc is szerepelt a repertoáron.    

A H-Faktor ötlete 2009-ben született a Zene Világnapja alkalmából. Négy éve már vetélkedőként hirdetik meg az eseményt. Azóta kinőtte az intézmény, sőt már a város falainak határait is. Az idén nem csak más megyéből, de az országhatáron túlról, a vajdasági Adáról is érkeztek versenyzők. Ma 25 versenyszámban egyéni és csapat kategóriában léptek színpadra a fiatal tehetségek.

 

- Ének, hangszeres zene, tánc és zene ihlette képzőművészeti alkotás kategóriában versenyeztek a diákok – mondta Szani Marianna, a H-Faktor rendezője.

 

Az eseményt Hegedűs Zoltán alpolgármester, az intézmény korábbi vezetője nyitotta meg, aki kiemelte a zene jelentőségét. Mint mondta: a muzsika a lelkünkre hat.

 

-Az ember zenét hallgat, ha bánata van, zenét hallgat, ha öröme van, és boldoggá teszi az embert a zene. A boldogság nagyon fontos. Egy felmérés szerint azok a népek, amelyek nagyon sok zenét hallgatnak, vagy maguk is sokat zenélnek, sokkal boldogabbak, mint azok a népek, akik nem teszik ezt – mondta az alpolgármester.

 

A diákok valóban boldogan adták elő produkcióikat, amit a közönség vastapssal jutalmazott.  Az előadásmódot szakértő zsűri értékelte. A legjobbak változatos ajándékokkal térhettek haza a fesztiválról.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: