Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Új atlétikai kellékekkel bővült a Szent István és az Eötvös Iskola

2016. november 16.
Új atlétikai kellékekkel bővült a Szent István és az Eötvös Iskola

Új atlétikai kellékekkel bővült a Szent István Általános Iskola és az Eötvös József Szakképző Iskola. „A Sport Legyen a Tiéd” elnevezésű program keretén belül tegnap a diákok kipróbálhatták a vadonatúj eszközöket és megismerhették a helyi kézilabda és a futball csapatot is.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága 2015. januárjában indította el „A Sport Legyen a Tiéd” elnevezésű programot, a Magyar Diáksport Szövetség, valamint 13 sportági szakszövetség közreműködésével. A projektnek országszerte nagy sikere lett, így az idei évben is folytatódott a három pillérre épülő program, amelynek első állomása volt a megyei rendezvénysorozat.

 

„Kettes pillérünk, ami most az ősszel rendezünk meg 230 intézményben. Itt a Dél-alföldi régióban nekünk 28 ilyen intézményünk van, nagyjából ebben a hónapban mutatkozunk be minden egyes intézményben. A harmadik pillérünk, pedig az a része, ahol 1100 db eszközcsomagot osztottunk ki országosan. Itt a sportági szakszövetségek jelölték ki az intézményeket, illetve állították össze a csomagjaikat és segítettek abban, hogy eljussanak az intézményekbe.” –tájékoztatott Dulka-Tóth Krisztina, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi régió projektmenedzsere.

 

A program fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. A program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást is. Hódmezővásárhelyen a Szent István Általános Iskola és az Eötvös József Szakképző Iskola lehetett részese a projektnek.

 

„Iskolánkban, többek között sport ágazati képzés folyik. Bízom benne, hogy ezzel a programmal, iskolánk képzési színvonalát emeljük. Közép- és emeltszinten érettségiző diákjaink részt vehetnek így koordinációs létrán, gátfutáson, magasugró állványon történő gyakorlatok felkészítésében.” emelte ki Hornyák János, a HSZC Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola tagintézmény vezetője.          

 

Az újonnan kapott eszközcsomagot a Balogh Imsi Sportarénában próbálhatták ki az Eötvös József Szakképző Iskola diákjai egy rendhagyó nap keretén belül. A projekt része volt, hogy a kézilabda és a futbal csapat is bemutatkozott a tanulóknak.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: